Sejlerskolen

ynglingeFormålet med Farum Sejlklubs sejlerskole er at give nye sejlinteresserede senior-medlemmer undervisning i praktisk sejlkundskab, bådhåndtering, kendskab til vind og vejrforhold, lidt om vejrbedømmelse samt sikkerhed til søs og kendskab til knob, stik og sømandskab.

Sejlerskolen er åben fra maj til september, og der sejles en gang ugentligt, typisk mandage eller onsdage kl. 18.00 - 20.00 eller om eftermiddagen, hvis det kan lade sig gøre. Sejlads på andre dage kan aftales med instruktøren.

Sejladserne foregår typisk i bådtypen Yngling under kyndig og sikker vejledning af erfarne instruktører. Der sejles i stort set al slags vejr, så redningsvest, vandtæt overtrækstøj og gummistøvler er nødvendigt personligt udstyr.

Der afholdes efterfølgende en praktisk prøve, som giver adgang til at låne klubbens både.

Helt nye sejlere uden nogen (større) sejlererfaring kan tilmelde sig til vores intro-kursus,som kører på en fast ugedag i to måneder. Det koster 300 kr at deltage, alt inklusive. Hvis du tænder på sejlads og efterfølgende melder dig ind i sejlklubben, så fratrækkes de 300 kr. i 1. års kontingentbetaling.

Tilmelding sker på sejlklubbens medlemsportal (Klubmodul).

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til sejlerskolelederen.

Bemærk at undervisning af ungdomssejlere typisk sker i Ungdomsafdelingens regi.