Balinesisk Prahus får bådplads i Farum Sejlklub

Publiceringsdato .

Balinesisk Prahus

 

Den 8. august kl. 14 søsættes en balinesisk Prahus (fiskerbåd med udlæggere) fra stranden ved Furesøbad.

Klik her for at se video fra begivenheden!

Materieludvalget har arbejdet med at lave en havneplads, som passer i størrelse, og det kunne netop lade sig gøre på det lave vand til højre, når man går ud af hovedbroen.

Her kan den smukt malede Prahus ligge, og den vil helt sikker blive noget gæster lægger mærke til, når de besøger vores havn.

I forbindelse med søsætning fra stranden har vi fra borgmester Ole Bondo Christensen modtaget nedenstående beskrivelse og program for søsætningen.

Kig forbi sejlklubben søndag d. 8. kl. 14, og vær med til festliggøre søsætning af dette spændende fartøj.

 

Søsætning af renoveret balinesisk Prahus med udlægger
Tid: Den 8. august kl. 14:00
Sted: Furesøbad,
Frederiksborgvej 101 3500 Værløse, Furesø.
Søsætningen foregår ved stranden ved Furesøbad.
Baggrund:
Niels Jørgen Bak Nielsen har roet kano siden han var 13 år og deltaget i adskillelige klub-, Danmarks- og verdensmesterskaber. 
Niels, der i dag er 75 år gammel, er uddannet tømre og har hele sit liv arbejdet med kreative løsninger og godt håndværk.
I 1994 fik Niels tegninger af en balinesisk Prahus, som er en fiskerbåd lavet af en udhulet træstamme med sejl, ror og udlægger. Siden har Niels drømt om at sejle med en sådan.
For 5 år siden overtog Niels resterne af en balinesisk Prahus, der var bragt til landet for en del år siden.  Båden var i meget dårlig stand.
Siden har Niels renoveret båden fra grunden: De rådne dele af kanoen er skiftet ud med nyt ædeltræ. Der er købt nye meget store bambusstammer fra Kina, som bruges til nye udlæggere. Der er syet nyt sejl med hjælp Vikingeskibsmuseet i Roskilde, og så er båden blevet malet i meget smukke farver.
Nu skal båden i vandet for første gang efter renoveringen.
Traditionen foreskriver, at man inden søsætningen af en Prahus ofrer ris, røgelse og blomster på stranden for at mildne søens onde ånder.
Den Indonesiske Ambassadør i Danmark, Dewi Savitri Wahab vil deltage I begivenheden sammen med ambassadens førstesekretær for kulturelle anliggende, Horionsah Hasan.
Kl. 14:00 – 14:45
-
Kort velkomst ved borgmester, Ole Bondo Christensen
-
Niels fortæller om sine drømme med båden og det store arbejde med at renovere den
-
Den Indonesiske ambassadør i Danmark, Dewi Savitri Wahab, holder et tale om traditionen med fiskerbåde på Bali og om samarbejdet mellem Indonesien og Danmark på kulturområdet
-
Der vil være tid til at snakke sammen på kryds og tværs med en let anretning
-
Den Indonesiske ambassadør og Niels maler den sidste del af bådens udsmykning og ofrer ris, røgelse og blomster til bådens held
-
Båden skubbes i vandet – og sejlet sættes. Thomas Djursing er skipper
-
Båden sejler en prøvetur på søen.
14:45
: Den formelle del af arrangementet afsluttes.