Nye Corona retningslinjer er trådt i kraft pr. 17/12 2021

Nyt fra Kultur og Fritid | December 2021

Kære foreninger og aftenskoler

Vi havde håbet på en mere opmuntrende hilsen op til jul og nytår, men igen må vi desværre videreformidle skærpede restriktioner på kultur-, idræts- og fritidsområdet, som denne gang er betydeligt mere omfattende.

De retningslinjer, vi præsenterer her, gælder fra søndag den 19. december til mandag den 17. januar 2022.

Disse lokaliteter lukker for aktivitet:

• Museer
  • Kulturhuse
  • Forsamlingshuse
  • Selskabslokaler

Foreningsaktiviteter i ovenstående faciliteter afbookes.

Derudover lukkes der for alle former for aftenskoleaktivitet, uanset hvilken facilitet de benytter.

Ingen tilskuere

Tillige er alle faciliteter lukkede for koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer, foredrag, udstillinger og lignende.

Alle idrætsfaciliteter er lukkede for betalende tilskuere samt for tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg.

Dette gælder både indendørs og udendørs faciliteter.

Skærperede arealkrav

For alle indendørs aktiviteter og faciliteter er følgende arealkrav gældende:

• 2 kvm. for siddende aktiviteter
  • 4 kvm. for stående aktiviteter

Mundbind/visir og coronapas

På fælles, indendørs, offentlige arealer gælder der krav om mundbind/visir.

Mundbind/visir kan fjernes under selve aktiviteten.

Krav om forevisning af coronapas er fortsat gældende de steder, hvor der tidligere har været påbud om dette.

Kravet om mundbind/visir gælder for personer fra 12 år og op. Krav om coronapas gælder for personer fra 15 år og op.

Opfordring til ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter

Trods ovenstående retningslinjer opfordrer Kulturministeriet alle foreninger til at aflyse alle indendørs aktiviteter i juleferien fra søndag den 19. december og frem til den 5. januar 2022, hvor planen er, at børnene igen begynder i skole.

DIF, DBU og DGI, m.fl. anbefaler kraftigt foreninger at følge opfordringen. Fra Furesø Kommunes side opfordrer vi også til, at alle foreninger følger denne anbefaling.

Særligt om ikke-kommunale faciliteter

Nogle foreninger og aftenskoler bruger ikke-kommunale faciliteter. Furesø Kommune opfordrer disse til at følge de officielle retningslinjer.
Retningslinjer og sektorpartnerskab.

Husk at holde jer orienteret på Kulturministeriets samt sektorpartnerskabernes hjemmesider.

Links findes i bunden af nyhedsbrevet.

Corona-hjemmeside

Vi opdaterer løbende Kultur og Fritids corona-hjemmeside. Det er muligt at oprette abonnement på siden, så man modtager informationer på mail, når siden opdateres.

Jeg vil på trods af omstændighederne alligevel benytte lejligheden til at ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår - og sige jer tak for samarbejdet i uforudsigelige tider.

Venlige hilsner

Peter Rosgaard

Centerchef
Center for Borgerservice, Kultur og Drift

Relevante links

Vi opfordrer alle til selv at holde sig orienteret om udviklingen af eventuelle corona-restriktioner via egne specialforbund, herunder DIF og DGI.

Du modtager denne mail, fordi Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. er registreret som aktiv i en bestyrelse i en forening i Furesø Kommune. Hvis du ikke længere er aktiv i foreningsbestyrelsen, skal foreningen selv opdatere kontaktinformationer på www.aktivfuresoe.dk.

//clicks.furesoe.dk/profile/S-3161@nUTQePr1whTpHE5AQ9_ScfMJgUEA-dVTBaoahmxWmOI.@1" target="_blank" rel="noopener" style="color: rgb(91, 192, 222); text-decoration: none; font-weight: normal;">Afmeld nyhedsbreve fra Kultur og Fritid