Lempelser fra Furesø kommune i Coronarestriktionerne pr. 16. januar 2022

Vi har i dag modtaget nedenstående fra Furesø kommune.

Vigtigt for os: Arealkravet er ophæves, men man skal stadig bruge mundbind, når man bevæger sig omkring i klubben.

Nyt fra Kultur og Fritid | Januar 2022

Kære foreninger og aftenskoler

Folketinget har vedtaget at lempe flere af restriktionerne på særligt kulturområdet fra søndag den 16. januar.

Det betyder blandt andet, at aftenskolerne kan genoptage deres aktiviteter, såfremt faciliteten er åben.

Kravene om mundbind og coronapas gælder fortsat.

Officielle vejledninger

Vi opfordrer alle foreninger til at holde sig opdateret via Kulturministeriets og sektorpartnerskabernes hjemmesider.

Hvis der kommer væsentlige ændringer, vil vi selvfølgelig også informere om disse.

Arealkravet

Arealkravet ophæves, så der ikke længere gælder regler for, hvor mange mennesker, der må være pr. kvadratmeter.

Dog indføres der forsamlingsloft for udvalgte aktiviteter, se herunder.

Kulturområdet åbner mere

De retningslinjer vi præsenterer her gælder fra søndag den 16. januar.

Her ophæves restriktionerne

• Aftenskoler kan genoptage aktiviteter inden for rammerne af de nye retningslinjer.
  • Udendørs idrætsarrangementer kan afvikles med tilskuere.
  • Museer og kulturhuse åbner igen.

Forsamlingsloft

Indendørs idræts- og kulturaktiviteter må afvikles med forsamlingsloft på 1.500 personer opdelt i sektioner af maksimalt 500 personer. Dette gælder blandt andet:

• Biografforestillinger
  • Indendørs koncerter, scenekunst, forevisninger og lignende
  • Teater
  • Foredrag og konferencer i kulturhuse
  • Indendørs arrangementer, hvor publikum i det væsentlige sidder ned, og billetter er udbudt i salg eller gratis.

Fastholdelse af restriktioner

Følgende skal fortsat holdes lukket frem til og med den 31. januar:

• Forsamlingshuse
  • Selskabslokaler
  • Lokaler og lokaliteter, hvor der afholdes koncerter og andre kulturarrangementer med stående publikum.

Det betyder, at alle foreningsaktiviteter i forsamlingshuse bliver afbooket frem til og med den 31. januar.

Mundbind og coronapas

På udvalgte faciliteter vil der fortsat være krav om mundbind/visir fra 12 år og/eller coronapas fra 15 år.

Dog gælder kravet om mundbind eller visir ikke, når man udøver idræts- eller foreningsaktiviteter.

I den forbindelse kan det oplyses, at coronapassets gyldighed forkortes til fem måneder efter andet stik. Samtidig forkortes den periode, coronapasset er ugyldigt i forbindelse med corona-smitte fra 14 til 11 dage.

Corona-hjemmeside

Vi opdaterer løbende Kultur og idræts corona-hjemmeside. Det er muligt at oprette abonnement på siden, så man modtager informationer på mail, når siden opdateres. Se øvrige relevante links herunder.

Jeg ønsker alle en god weekend.

Peter Rosgaard

Centerchef
Center for borgerservice, kultur og erhverv