Ungdomsleder søges

FC2006 004Farum Sejlklub søger en ny ungdomsleder fra starten af 2023, da undertegnede ikke stiller op til genvalg ved næste generalforsamling i i starten af foråret 2023.

Ungdomslederen har det overordnede ansvar for aktiviterne i Ungdomsafdelingen i Farum Sejlklub. Stillingen er som for de andre tillidsposter i Farum Sejlklub ulønnet, da arbejdet med glade sejlerbørn bærer lønnen i sig selv :-)

Jeg har været aktiv i ungdomsafdelingen siden 2010 og har i perioden 2012-2017 været en del af ungdomsledelsen i afdelingen, med ansvar for administration, økonomi, rekruttering, træning, vedligeholdelse, m.m. I starten var jeg en del af et ungdomsudvalg, men i de sidste 3-4 år af perioden bestod "udvalget" reelt kun af mig selv. I denne periode bestred en anden tidligere sejlerforælder formelt posten som Ungdomsleder i bestyrelsen, da jeg ikke selv havde lyst til dette.

Ved starten af 2018 ønskede jeg at trappe mit engagement ned, og overgav derfor den praktiske ledelse til et ungdomsudvalg bestående af aktive forældre. Ved samme lejlighed overtog jeg så bestyrelsesposten fra førnævnte sejlerforælder. I perioden 2018 - 2022 har jeg således siddet i bestyrelsen for Ungdomsafdelingen og formelt haft titel som Ungdomsleder, men nu er tiden kommet til at jeg også giver denne post videre.

Vi har således siden 2012 haft den ordning, at det praktiske arbejde i afdelingen blev udført af et selv-supplerende udvalg bestående af aktive sejlerforældre. Den formelle Ungdomsleder havde så sæde i bestyrelsen, men deltog i øvrigt ikke i det praktiske arbejde i Ungdomsafdelingen. Dette har haft den fordel at de aktive forældre ikke skal bruge tid på bestyrelsesarbejde. Men det har også betydet at ungdommens "stemme" i bestyrelsen ikke altid har været helt velorienteret omkring status og planer i afdelingen.

Jeg mener derfor at det er i Ungdomsafdelingens interesse at der findes en reel Ungdomsleder, som er villig til både at deltage i det praktiske arbejde og også sidder i bestyrelsen. Jeg mener fortsat at Ungdomsudvalget har en væsentlig rolle at spille, da det er vigtigt at arbejdet deles ud på flere personer. Så den nye Ungdomsleder skal ikke overtage alt arbejdet, men stadig benytte Ungdomsudvalget.

Farum Sejlklubs vedtægter fastsætter at Ungdomsafdelingen skal ledes af en Ungdomsleder, som vælges på den årlige generalforsamling. Det er derfor ikke muligt at lade bestyrelsesposten gå på omgang mellem ungdomsudvalgets medlemmer i løbet af året, men man kunne sagtens forestille sig at man kun sad et enkelt år af gangen, og at posten så skiftede til en anden.

Hvis du er interesseret i at høre nærmere om posten som Ungdomsleder er du velkommen til at kontakte undertegnede på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 50737255 (helst uden for normal arbejdstid).

Mikkel Elmholdt